Ivm covid19 gelden er extra maatregelen.Op de afspraken pagina en in de afspraakbevestiging vind u hierover meer informatie .

2D en 3/4D Echo

VROEGE ECHO

Soms kunnen jullie in het begin nog erg onzeker zijn over de zwangerschap, of willen gewoon weer even de bevestiging dat jullie zwanger zijn. Er kan dan voor gekozen worden om een vroege echo te laten maken. Dit is een korte echo om even naar het kindje te kijken en het hartje te zien kloppen. Deze echo is altijd op de buik en wordt niet inwendig gedaan. Belangrijk hierbij is dat je tot 13 weken met een VOLLE blaas komt!!

vroege echo baby-live

 

GESLACHTSBEPALING

Bij Baby-Live kunnen jullie terecht voor een geslachtsbepaling vanaf 15 weken (2D-echo). Vanaf dat moment is het namelijk mogelijk om met een vrij grote zekerheid te zeggen wat het geslacht van jullie kindje is. Of het geslacht te zien is hangt nog wel af van de ontwikkeling en ligging van het kindje. Hoewel de geslachtsbepaling zo zorgvuldig mogelijk uitgevoerd wordt is 100% zekerheid echter nooit te geven.

2d echo geslacht

 

2D ECHO

Een 2D-echo is een twee dimensionaal (bewegend) beeld dat van jullie kindje gemaakt wordt. Met deze techniek is het mogelijk de organen van je kindje in beeld te brengen. Natuurlijk zal ook het hartje beluisterd worden. De mooiste periode voor een 2D-echo is tussen de 16 en 30 weken. Tot ongeveer 22 weken past het kindje nog in beeld

.2d echo gehele kindje

 

3/4D ECHO

Indien jullie kindje in een goede positie ligt kunnen er 3D foto’s en een 4D filmpje worden gemaakt. 3D refereert aan de derde dimensie, zodat het beeld diepte krijgt. Daarom kun je met een 3D echo de vorm van het gezichtje zien. 4D (real time 3D) zijn opeenvolgende bewegende 3D beeldjes en lijkt daarom meer op een filmpje. Een 3/4D echo kan gemaakt worden tussen de 24 en 29 weken.Het mooiste moment voor een 3/4D echo ligt rond de 26/27 weken. Als je een wat vol figuur hebt kom dan rond de 28 weken. Vaak zie je dat na 29 weken de kans op een mooie echo bij de meeste zwangeren afneemt.

 

BELANGRIJK

Realiseer je dat op internet vaak de meest duidelijke/mooiste foto’s worden geplaatst. Omdat geen enkele echo hetzelfde is, kan het zijn dat jullie kindje zich minder goed laat zien dan op deze foto’s. De kwaliteit van 3 en 4D echo word door een aantal factoren bepaald. De positie van je baby, waar ligt de placenta, hoe liggen de armen/beentjes/navelstreng, de hoeveelheid vruchtwater voor het gezichtje (hoe meer hoe beter) en de hoeveelheid weefsel (vet) tussen de echoprobe en de baby. Het belangrijkste criterium voor een goed beeld blijft echter de positie van jullie kindje. Verstandig is om 5 dagen voor de echo goed water te gaan drinken. Dit verhoogt de kans op een goede echo!