Ivm covid19 gelden er extra maatregelen.Op de afspraken pagina en in de afspraakbevestiging vind u hierover meer informatie .

VRAGEN

Wat is een pretecho?

Een pretecho is qua techniek hetzelfde als een medische echo. Er ontstaan beelden door de weerkaatsing van geluidsgolven die uitgezonden worden door de echoprobe, dat is het apparaatje waarmee de echoscopiste over uw buik beweegt. Het doel van een pretecho is het kindje zo mooi en zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen.

Wat is een 2D echo.

Bij een 2D echo zien jullie je kindje in het vertrouwde, bewegende zwart/wit beeld. Deze techniek wordt ook gebruikt voor een medische echo. Jullie zien hierbij steeds een doorsnede van het kindje. Op deze manier krijgen jullie een heel duidelijk beeld van het kindje. Een 2D echo kan tijdens de hele zwangerschap gemaakt worden.

Wat is een 3D/4D echo.

Bij een driedimensionale echo worden een hele reeks tweedimensionale beelden door het echoapparaat bij elkaar gevoegd waardoor het beeld diepte krijgt waarin jullie precies de vormen van jullie baby ziet. Het kindje lijkt daardoor veel realistischer dan bij een twee dimensionale opname. Bij 4D echografie komt de tijdsdimensie erbij en hierdoor kan het kindje driedimensionaal bewegend gevolgd worden. Het zijn dus geen stilstaande, maar bewegende 3D beelden.

Hoe wordt de echo gemaakt.

De beelden van de baby kunnen worden gevolgd op een flatscreen en de beelden die te zien zijn worden toegelicht. Dit alles wordt opgenomen en naar jullie verstuurd via wetransfer. Op de film wordt ook geluid opgenomen dus kunnen jullie alles thuis nog een keer rustig bekijken en beluisteren. Er is geen limiet aan gemaakte foto’s. Dit kan wel per echo verschillen omdat het ene kindje zich beter laat zien dan de ander.  De beelden kunnen ook op een usb stick gezet worden. De kosten voor de usb stick zijn €7,50.

Geslachtsbepaling.

Bij Baby-Live kunnen jullie terecht voor een geslachtsbepaling vanaf 15 weken. Vanaf dat moment is het namelijk mogelijk om met een vrij grote zekerheid te zeggen wat het geslacht van u kindje is. Of het geslacht te zien is hangt nog wel af van de ontwikkeling en ligging van het kindje. Mocht het geslacht niet in beeld komen dan mogen jullie nog een keer gratis terugkomen voor een nieuwe poging. Hoewel de geslachtsbepaling zo zorgvuldig mogelijk uitgevoerd wordt is 100 procent zekerheid echter nooit te geven.

Wat is de beste tijd voor een 3/4D echo?

3D en 4D echografie kan altijd maar is afhankelijk van wat jullie zelf willen. Een goede periode hiervoor is ruim genomen tussen de 24 en 29 weken zwangerschap. Het beste moment is rond de 26/27 weken voor een 3D & 4D pretecho. Wij zien vaak dat de kans op een goede echo afneemt na 29 weken.(Maakt u een afspraak na 29 weken zwangerschap dan kan geen terugkom garantie meer gegeven worden). Het is voor de 3D opname wel belangrijk dat het kindje goed ligt. Dit is van veel factoren afhankelijk dus hou er rekening mee dat jullie kindje zich misschien anders laat zien dan foto’s die jullie bij anderen hebben gezien. Vaak met wat bewegen kunnen we het kindje wel in een goede positie krijgen. ( Als het kindje de gehele echo niet 1 keer het gezichtje heeft laten zien, dan kan er door de echoscopiste besloten worden om de echo nog een keer te herhalen).

Baby-Live maakt achteraf nog wel bewerkte foto’s voor een nog mooier resultaat. Deze worden binnen een week opgestuurd via wetransfer.

Hoeveel personen mag je meenemen naar de echo?

Dat mogen jullie helemaal zelf bepalen. In de ruimte staan 5 extra stoelen (ivm de coronamaatregelen zijn op dit moment 3 personen toegestaan). Vaak blijkt wel dat als u met meer dan 5 personen bent het voor uzelf wat onrustig kan worden.

Is echoscopie veilig voor de gezondheid van mijn kindje.

Ja. Het maken van 2D en 3D echo’s is geheel veilig voor de gezondheid van zowel moeder en kind. Echoscopie wordt al meer dan 25 jaar op grote schaal toegepast. Tot nu toe zijn in de praktijk en in wetenschappelijk onderzoek geen nadelige gevolgen of schadelijke effecten naar voren komen.